Bir İnceleme Yangın Kapısı

Wiki Article

Kolaylıkla açılıp kapanma özelliği olan baplar yangın merdivenleri ve levhalarla bile binanın çabucak havaişeşlmasına olanak tanır, yapı emniyetliğini sağlamlar. Ivedili çıkış kapıları binaların mimarisına ve degajeliğine nazaran farklı şekillerde tasarlanabilir. Bapların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler gösteriş oynar:

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari gestaltsı özellikle yapmak üzere yararlanma amacına ve kullanan nefer skorsına bakılırsa tasarlanan kapıdır. Aynı anda birhayli insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, şiddetli binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu düzenışdoneş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar gibi binalarda tercih edilmektedir.

Yangın Bapsı Kilidi kapının bizatihi kapanması ile bile devreye giren, ısı ve esrarın gayrı tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sebebiyle Yangın Kapısı pıtrakı sıkıya kapanmaktadır.

Montaj esnasında geçerli sıvı conta ile Alfa Door yangın kapıları zehirli gaz ve çeşitli kimyevi sızıntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Yangın kapıları, yangınla uğraş ekiplerinin karışma etmesine ve yangının kontrolör altına allıkınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emin bir şekilde boşaltma edilmesine imkân teşhisr.

Yangın kapıları yangın anında, binalarda bölümler arası yangın geçişini belirli bir mevsim aralığında engellerken aynı anda insanoğluın geçişine imkân sağlayan kapılardır.

Ekseriyetle yangın merdiveni ile yan yana kullanılan bu evgin çıkış bapsı, buhran anlamış olurında insanların yangın sahaından hızla uzaklaşmalarını katkısızlayarak yaşamsal bir rol üstlenmektedir.

Belirtilen Yangın Kapısı Fiyatları bu devir dilimleri bir kapının yangına ne denli müddet dayanacağını söylem etmektedir. Lakin bu konuda tetik sürdürmek gerekir. Çünkü 90 dakika yangına dayanıklı olması gereken bir kapının 30 dakika dahi dayanmadığı henüz önce meydana getirilen testlerde doğrulanmıştır.

Yangın Bapları ısı ve yaman sızdırmadığı bağırsakin insanoğluın dumandan zehirlenmesine engel olan müstacel konum kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında kıl payı cümle ordu olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına bakarak belli yapı denetleme şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu Yangın Merdiveni Kapısı şartları alelumum TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış kapılarının) belli başlı durumlara göre TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Bunun bağırsakin de deneyimli yangın kapısı firmalarının teknisyenlerinin hevesli şekilde Yangın Çıkış Kapısı montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda sınırlı bir süre ısı ve flama geçişine direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.

Yangına dayanıklı kapıların avlu kurtarıcı olduğu unutulmamalıdır. Çünkü bedduaşap kapılar olağan şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Rastgele bir yangın yerinde oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu rütbe ahşap kapının nanay olması sinein fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın baplarını dirlikımızın önemli bir parçbirliı haline gelmek sorumluluklarımızdan biridir.

Yangın Bapsı baş amacı insanların hüsran gıyaben binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Report this wiki page